Kosten en vergoeding

De Stam Verslavingszorg

De Stam Verslavingszorg is een instelling voor herstel ondersteunende verslavingszorg en levert specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) Voor deze zorg ben je wettelijk verzekerd via de verplichte basisverzekering.

Als je een hoger eigen risico hebt afgesproken, wordt dat bedrag in rekening gebracht. Je kunt in je polis nalezen wat je hebt afgesproken. Meestal kun je ook via je account van je zorgverzekering zien wat je eigen risico is en hoeveel je daar al van betaald hebt. Als je er niet uitkomt kun je ook bellen met je zorgverzekeraar. Alle verzekeraars vergoeden de behandeling bij De Stam Verslavingszorg.

De Stam Verslavingszorg declareert de behandeling rechtstreeks bij jouw verzekeraar.

Bij een aantal verzekeraars moeten wij vooraf financiering aanvragen voor jouw behandeling. De wachttijd voor de behandeling kan dan wat langer zijn, afhankelijk van de tijd die de verzekeraar nodig heeft om uitsluitsel te geven.

De Stam Woonbegeleiding

Bij een positieve beschikking zal de gemeente een persoonsgebonden budget (PGB) of Zorg In Natura (ZIN) beschikbaar stellen die de kosten van jouw verblijf en het begeleidingsprogramma in onze woonlocatie zullen dekken.

De overige kosten van jouw verblijf (huur en bijdrage voedsel pot bewoners) staan in de begeleidingsovereenkomst, dat onderdeel is van de intake set die je bij binnenkomst invult.