Familie & relaties

Bij plaatsing op de woonlocatie wordt er in de welkomstfase contact gelegd met familie en relaties. Tijdens het programma voeren we gesprekken en worden zij op de hoogte gehouden van de voortgang. In de huisregels is het bezoek van en aan familie en relaties vastgelegd. Het contact met kinderen heeft bij ons een hoge prioriteit, hier wordt tijdens het programma voldoende aandacht aan besteed.

Wij verzorgen maandelijkse (eerste zondag van de maand) Ouder & Relatie bijeenkomsten. Het is bewezen dat als ouders en relaties betrokken zijn bij en actief deelnemen aan dit de herstelperiode van de verslaafde versterkt en de motivatie groter wordt om een clean te blijven. Onderzoek heeft aangetoond dat het resultaat van de behandeling van verslaving meer dan tweemail zo succesvol is als een ouder bij het programma is betrokken dan wanneer dat niet het geval is.

Tijdens deze bijeenkomsten is er aandacht voor het familie-systeem. Naasten moeten vaak zelf herstellen. Zij praten in groepsverband over de gevolgen van de problemen en moeilijkheden die zijn veroorzaakt door de verslaving. Ook is het belangrijk dat er tussen de instelling en de naasten duidelijke en heldere afspraken worden gemaakt om de herstelperiode van de verslaafde zo goed mogelijk te ondersteunen.